Privatlivspolitik

Find den bedste natcreme

Hvorfor natcreme? Travle dage, for lidt søvn og ingen tid til at pleje din hud. Lyder dette bekendt? En travl livsstil har en større indvirkning på din krop, end du måske tror. Huden er nemlig kroppens største organ. Ifølge Sundhed.dk fungerer huden som en beskyttende barriere mod kemikalier, virus og bakterier, så det er vigtigt, at du tager dig af din hud med korrekt ansigtspleje.

Hudpleje handler nemlig ikke kun om at se godt ud, det hjælper med at holde dig og din hud sund. Derfor anbefales det, at du bruger en god natcreme i din daglige hudplejerutine.

I en undersøgelse fra Olay og genetikvirksomheden 23andMe med 155.000 forsøgspersoner fandt de frem til, at hudpleje spiller en større rolle end genetik, når det kommer til, hvordan din hud ældes. Det vil sige, at med den rigtige ansigtspleje, såsom natcreme, kan du holde din hud yngre i længere tid.

Alt hvad du bør vide om natcreme

Det er vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad natcremer har at tilbyde, og hvad de gør godt for, før du vælger en creme. I de næste afsnit hjælper vi dig med at navigere i alle de forskellige oplysninger, der findes om natcremer.

På den måde får du nemmere ved at træffe den rigtige beslutning i forhold til, om en natcreme er noget for dig, samt hvilken du skal vælge. Til sidst finder du en sektion, hvor vi besvarer de oftest stillede spørgsmål.

Hvad er en natcreme?

Skønhedssøvn er mere end bare en skrøne. Det er rent faktisk noget, du skal lægge vægt på i din dagligdag. Når vi sover, får huden nemlig travlt med at regenerere og reparere celler.

Selvom mange ikke sætter tid af til at pleje huden om aftenen, er det givet godt ud at bruge et par minutter på at tage sig af sin hud på daglig basis. Det vil nemlig efterlade dig med en ren og sund hud. Efter at have renset dit ansigt for makeup, forurening, støv m.m., er det tid til at pleje huden med en natcreme. Men hvad er en natcreme overhovedet?

Natcremer er udviklede til at pleje din hud i løbet af natten. Disse cremer fugter din hud og de tørre dele af ansigtet, så dit ansigt holdes hydreret, når du sover. Cremen beroliger også dit ansigt og sikrer, at din hud får en fin og ensartet teint. En natcreme øger endda dannelsen af kollagen i huden.

Hvorfor er det godt at bruge en natcreme?

Hverdagen kan være hård for din hud, da den bliver udsat for alt lige fra solens stråler til kulde, forurening, skidt og snavs. For at bibeholde en glat og frisk hud er en god natcreme et ideelt redskab i din hudplejerutine.

Din hud går gennem en naturlig reparationsproces om natten, hvor den regenererer sig selv og reparerer de skader, der er sket i løbet af dagen. En natcreme tilfører ekstra næring og fugt til din hud på det rette tidspunkt. Natcremer er derfor dybest set afgørende for at holde din hud sund og strålende.

Hvad er forskellen på dagcreme og natcreme?

Den største forskel mellem en dagcreme og en natcreme er måden, de virker på. Din hud har nemlig ikke de samme behov om dagen, som den har om natten. En dagcreme indeholder typisk en solfaktor og har en lettere konsistens, hvorimod en natcreme har en tendens til at være tykkere, da den fokuserer mere på at fugte huden.

Hovedfokus for din morgenrutine bør være at forberede din hud på dagen ved at beskytte den mod alle de elementer, som huden kommer i kontakt med. Om natten bør det primære fokus være på, at hjælpe huden med at booste sin regenerering, så den kan arbejde optimalt, når du sover.

Samtidigt er de to typer af cremer også sammensat på hver deres måde, da de har forskellige funktioner. Dagcremer bør sikre, at dine porer ikke tilstoppes, samt at huden efterlades med en ikke-skinnende og mat teint. Mens natcremer bør være fyldt med kraftfulde ingredienser, der nærer huden, hvilket fører til færre synlige rynker og mørke pletter over tid. Du kan få et overblik over forskellene her:

  Natcreme Dagcreme
Funktion Reparation, regenerering og fornyelse af huden Hydrering og beskyttelse mod forurening, solens stråler, kulde, støv m.m.
Sammensætning Fugtgivende midler, ingen SPF og en bred vifte af regenererende midler Fugtgivende midler, SPF, anti-ageing og antioxidanter
Anvendelse Påføres om aftenen inden sengetid på et rent ansigt Påføres om morgenen på et rent ansigt inden make-up

Det kan være en fordel, at du renser din hud to gange dagligt, hvis den kan håndtere det uden at blive tør og irriteret. Hvis du oplever, at det ikke er godt for din hud, anbefaler hudplejeeksperter, at du nøjes med at gøre brug af en god natcreme.

Hvilke fordele er der ved at bruge en natcreme?

Som du kan se, er der mange fordele ved at bruge en natcreme i din daglige hudplejerutine. Den største fordel ved disse cremer er, at de giver fugt til de tørre dele af dit ansigt og herved holder dit ansigt konstant hydreret.

Derudover sikrer natcremer, at din hud har en fin og glat teint, mens cremerne samtidigt kan bekæmpe aldring ved at øge den naturlige produktion af kollagen i din hud.

Disse fordele bekræftes af en 56-dages-undersøgelse med fem forsøgspersoner, hvor resultaterne understøtter effektiviteten af ansigtscremer, der anvendes som anti-ageing produkter. Her rapporterede forsøgspersonerne en forbedring i alt lige fra en mere blød og glat hud til en bedre teint samt færre linjer og rynker.

Et andet studie fandt ligeledes frem til, at natcreme kommer med flere fordele. Kvindelige forsøgspersoner anvendte en natcreme i 24 uger, hvorefter de kunne konkludere, at den var effektiv til behandling af moderate til svære pigmentændringer samt rynker og linjer.

Hvilke ingredienser er der i natcremer?

Det er ikke altid, at du finder de samme ingredienser i alle natcremer. Derfor er det vigtigt, at du kigger på, hvad cremen er sammensat af.

Ifølge eksperter og kemikere fra Good Housekeeping Institute, der har testet mange natcremer og udspurgt 200 forbrugere, er der flere ingredienser, som er vigtige i din natcreme.

Først og fremmest bør du kigge efter ingredienser som for eksempel glycerol, hyaluronsyre eller sheasmør. Disse er alle fugtgivende og hjælper huden med at holde sig stram og glat.

Antioxidanter, som vitamin A, C og E, er samtidigt ingredienser, der er fordelagtige i en natcreme. De bekæmper skader forårsaget af frie radikaler fra solens stråler og bidrager til regenerering af huden, hvilket fører til en ensartet teint.

Derudover er det ideelt, hvis natcremen indeholder peptider. Peptider er små grupper af aminosyrer med regenererende egenskaber, der stimulerer produktionen af kollagen. Det gør, at huden vil se mere ungdommelig ud, da det bekæmper aldringstegn.

Et studie fra Italien viser desuden, at natcremer med melatonin forbedrer hudens hydrering og tegn på aldring, da det effektivt støtter hudens og cremens anti-ageing effekt. Derfor kan det også være en god idé at se, om din valgte natcreme har melatonin på ingredienslisten.

Hvornår skal jeg starte med at bruge en natcreme?

Du kan aldrig starte for tidligt med at bruge en natcreme. Selvom du ikke oplever tegn på aldring eller andre problemer med din hud, er det altid en god idé med forebyggelse.

Dog anbefales det, at du i hvert fald starter med at bruge en natcreme, når du er i 20’erne eller 30’erne, hvor du i dine teenageår kan nøjes med at bruge en fugtighedscreme eller en dagcreme. Det er nemlig i dine 20’ere og 30’ere, at kollagensyntesen begynder at være faldende, og huden mister sin elasticitet og spændstighed mere og mere.

Hvordan skal natcreme påføres på huden?

Selvom det virker til at være meget lige til, er der nogle ting, du skal huske på, når du påfører din natcreme. At gøre dette på den helt rigtige måde, er vigtigt for at opnå gode resultater.

  1. Start med at rense dit ansigt grundigt.

  1. Put creme på dine fingre. Anvend blot en lille mængde, der svarer til omkring en ært.

  1. Påfør natcremen ved at duppe den på dit ansigt. Brug en opadgående og cirkulær bevægelse til at massere cremen ind i din hud.

  1. Påfør ikke natcremen på dine øjenlåg.

  1. Husk at påføre natcremen på din hals.

At bruge den samme rutine hver gang, når du anvender din natcreme er vigtig for at få noget ud af cremens egenskaber. Det vigtigste er, at du aldrig påfører den på en hud, der ikke er renset, da dette ikke vil give dig de ønskede resultater.

Er der nogle bivirkninger ved at bruge en natcreme?

Inden en natcreme kommer på markedet, gennemgår den dermatologiske test for at forhindre uønskede bivirkninger. Det betyder, at du kan bruge de fleste cremer sikkert og effektivt, uden at der opstår nogen bivirkninger.

Dog er det vigtigt, at du er opmærksom på allergiske reaktioner. Hvis du oplever, at din hud bliver rød, irriteret, klør eller brænder, skal du stoppe med at bruge produktet. Det kan i de fleste tilfælde være nok til at løse problemet, hvorefter din hud vil gå tilbage til normalen.

Øjenirritation er et andet eksempel på en mulig bivirkning, da natcremer er beregnet til ansigtsbrug, hvor kontakt med øjne bør undgås. Dette er også grunden til, at du ikke skal påføre cremen på dine øjenlåg eller for tæt på dine øjne.

For at være sikker på at du køber en god natcreme, skal du kigge efter produkter med så få ingredienser som muligt. Dette nedsætter risikoen for, at der opstår en allergisk reaktion eller andre bivirkninger.

Samtidigt kan du prøve at putte cremen på indersiden af din albue eller et andet mindre område for at se, om din hud reagerer på produktet på en uønsket måde.

Findes der en natcreme til mænd?

Der findes natcremer, som er specielt velegnede til mænd. Den bedste natcreme til mænd afhænger naturligvis af din hudtype samt andre faktorer. Om du er mand eller kvinde har ingen betydning, da natcremer fungerer på præcis samme måde. En natcreme fugter din hud og forebygger tegn på aldring samt hudskader.

Men der er en forskel på valg af natcreme. Mænds hud er generelt tykkere end kvinders, hvorfor det er en fordel at vælge en natcreme, som trænger dybt ind i huden. Derudover har mænd ofte større porer og flere talgkirtler, så huden er mere fedtet. Det er derfor vigtigt at vælge en creme, der er med til at løse disse hudproblemer.

Selvom du vælger en natcreme, som ikke er specielt lavet til mænd, kan cremen naturligvis stadig være meget effektiv.

Købeguide: Det skal du overveje ved køb af en natcreme

Ved brug af den rigtige natcreme oplever du effektive resultater, hvorimod en natcreme, som ikke er egnet til din hud kan have den komplet modsatte effekt. I dette afsnit finder du gode råd til, hvad du skal overveje, når du er på udkig efter en natcreme. Det hjælper dig med at vælge den creme, der passer bedst til dine behov. Du skal være opmærksom på følgende:

  •   Din hudtype
  •   Din alder
  •   Dine ønskede resultater
  •   Cremens sammensætning (ingredienser)

Hudtype

Din hudtype er den vigtigste faktor, når det kommer til valg af en natcreme. Alle hudtyper har hver deres behov og vil drage mere fordel af visse typer af cremer end andre. Der er ligeså mange produkter, som der er hudtyper – du skal bare finde den rigtige natcreme for dig!

Tør hud

Hvis du har tør hud, er du nødt til at bruge en mere fugtgivende natcreme. Kig efter cremer, der indeholder fugtgivende ingredienser som for eksempel hyaluronsyre og sheasmør. Disse ingredienser vil holde din hud fugtet og forebygge for tidlig aldring.

Fedtet hud

Fedtet hud giver en større chance for akne. Derfor er det vigtigt, at du vælger en natcreme med frugtsyre, som ikke kun fjerner hudens urenheder, men også forhindrer tilstopning af dine porer. Vitamin A er en anden god ingrediens for fedtet hud, da det også hjælper med at reducere akne og misfarvninger.

Hyperpigmenteret hud

Har du hyperpigmenteret hud, har den behov for ekstra pleje med natcremer med vitamin A og C. Både vitamin A og vitamin C reducerer misfarvning af huden og mørke pletter. Det gør din teint mere ensartet og mindsker rødme samt hudskader forårsaget af frie radikaler fra solens stråler.

Sensitiv hud

Hvis du har sensitiv hud, skal du kigge efter natcremer med anti-inflammatoriske ingredienser som manuka-honning og manuka-olie. Disse ingredienser er ikke blot anti-inflammatoriske og anti-bakterielle, men også meget effektive mod aldringstegn.

En god tommelfingerregel er, at du ser efter natcremer, hvor der står, at de er med til at mindske hudirritation, rødme m.m., da dette ofte er tilfældet, når du bruger produkter på sensitiv hud.

Alder & natcreme

En 20-årigs hud har naturligvis ikke præcis de samme behov som en 60-årigs. Din huds behov varierer og ændrer sig nemlig, når du bliver ældre. Du kan derfor nødvendigvis ikke gøre brug af den natcreme, som du brugte i starten af 20’erne, når du er fyldt 40.

Det anbefales, at du går efter oliefrie og lette produkter, når du er yngre, mens du har brug for en tykkere creme, når du bliver ældre.

Her har din hud brug for flere effektive ingredienser, da huden begynder at miste spændstighed, kollagen og fugt samt vise tegn på aldring. Har du altid brugt den samme natcreme, er det tid til at finde en ny, hvis du er blevet en del ældre.

Ønskede resultater

Inden du finder den rigtige natcreme, er du nødt til at overveje, hvilke resultater du ønsker. Hvis din prioritet er at bekæmpe hudens aldringstegn, bør du købe en creme, der er med til at modvirke tørhed og dehydrering samtidigt med, at fine linjer og rynker reduceres.

Ønsker du en creme, der fugter din hud optimalt om natten, er det her, du skal have dit fokus, når du køber en natcreme.

Nogle kan også være interesseret i natcremer udviklet til behandling af pletter på huden, mens andre ønsker en natcreme, der er med til at reducere akne. Derfor er der god grund til at tænke over, hvad du ønsker af resultater, før du tager den endelige beslutning.

Natcremens sammensætning (ingredienser)

Der er to grunde til, at sammensætningen af en natcreme er vigtig. Først og fremmest er det nemlig med til at vise dig, hvilke resultater du kan forvente af produktet. Jo mere du kender til de forskellige ingredienser og sammensætningen, jo nemmere er det for dig at finde ud af, om natcremen er det rette valg for dig.

Sidst men ikke mindst skal du huske at være opmærksom på dine allergier, hvis du har nogen. Har du allergi overfor bestemte produkter, skal du sørge for, at natcremen, du vælger, ikke indeholder nogle af disse.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om natcreme

Mens de ovenstående afsnit dækker alt det, du skal vide, inden du finder den bedste natcreme til dine behov, er der sikkert stadig nogle spørgsmål, du mangler svar på. Derfor finder du her en FAQ med de oftest stillede spørgsmål om natcremer.

Kan natcremer hjælpe mod akne?

Ja – en natcreme kan sagtens hjælpe mod akne. Her er det vigtigt, at du vælger en creme, som har ingredienser, der arbejder på at reducere akne. Natcremer bidrager desuden til at minimere store porer, hvilket igen er en fordel, hvis du lider af akne.

Tilstopper en natcreme mine porer?

Mange natcremer har generelt en tykkere og mere fedtet konsistens. Derfor er der en chance for, at cremen kan tilstoppe porerne. Men der er en løsning på dette. Du bør vælge en natcreme uden olie eller kemikalier og investere i en let og fugtgivende natcreme, der ikke tilstopper dine porer.

Kan jeg både bruge en natcreme og en dagcreme?

En natcreme og en dagcreme har hver deres funktion. Du kan derfor sagtens bruge en dagcreme om dagen og en natcreme om natten, hvis din hud kan tåle det.

Er det dårligt for huden at bruge en natcreme?

Nej – en natcreme er beregnet til at nære og fugte din hud. Cremen skader ikke din hud, men som en sikkerhedsforanstaltning skal du huske at tjekke alle ingredienser inden køb. Derved kan du identificere de produkter, der ikke er gode for din hud.

Hvilken natcreme er den bedste?

Den bedste natcreme er en, der effektivt regenerer og reparerer din hud om natten. Der er ikke noget overordnet svar på, hvilken natcreme der er den bedste, da det er forskelligt fra person til person.

Derfor er det vigtigt, at du kigger grundigt på vores købeguide, inden du investerer i en natcreme. Herved er der større chance for, at du ender med den bedste natcreme til dig og din hud.

Kan en natcreme hjælpe, hvis jeg ikke sover nok?

Mange undersøgelser tyder på, at søvnmangel hverken er godt for dit fysiske eller psykiske velvære. Og hvis din krop ikke har det godt, så vil dette skinne igennem i forhold til, hvordan du ser ud udenpå.

I en undersøgelse fra Department of Dermatology i USA fandt de frem til, at en dårlig søvnkvalitet er forbundet med hudens aldringstegn. I undersøgelsen deltog 60 kvindelige forsøgspersoner, der alle sov dårligt om natten.

De oplevede flere problemer med deres hud end kvinder, der eksempelvis sov godt om natten. Du kan derfor ikke erstatte søvn med en natcreme. Det er essentielt, at du får nok søvn samt bruger din natcreme hver aften for at opnå den bedste effekt.

Er natcreme virkelig nødvendigt?

Natcreme er ikke en nødvendighed, men den har mange positive egenskaber, så du opnår en sund hud. Din hud gennemgår en naturlig reparationsproces om natten, som bremses med alderen. Natcremer bidrager til at fremskynde reparationsprocessen ved at give huden nødvendige næringsstoffer.

Hjælper natcreme mod rynker?

Ja – en natcreme kan hjælpe mod rynker. Nogle natcremer indeholder anti-ageing ingredienser, som forbedrer kollagensyntesen. Det er med til at udglatte fine linjer og rynker, så din hud bliver mere fast og ungdommelig.

Hvorfor kan jeg ikke bruge en natcreme om dagen?

Teoretisk set kan du sagtens bruge en natcreme om dagen. Men da natcreme ikke indeholder solbeskyttelse, skal du huske at gøre brug af en fugtighedscreme eller lignende med solfaktor. Da natcremer er udviklet til at fugte din hud, er de også tykkere, hvilket kan efterlade din hud skinnende.

Virker natcreme kun, hvis den koster mange penge?

En af de største myter om hudpleje, heriblandt natcremer, er, at jo dyrere produktet er, jo bedre er det. Dette er imidlertid ikke helt korrekt. En billig natcreme kan sagtens være lige så god som en dyrere natcreme, da det hele handler om ingredienserne. Mange af de dyrere cremer koster desuden også kun mere på grund af selve brandet.

Køb en natcreme og se en forskel på din hud

Da de fleste af os bruger minimalt med tid på os selv og på at slappe af, er det svært at finde tid til at benytte sig af både hudpleje og kropspleje. Men en natcreme skal blot påføres en gang om dagen, inden du går i seng – og så vil du vågne op med en frisk og sund hud, der har arbejdet med cremens næringsstoffer.

Denne proces behøver du ikke bruge hverken meget tid eller mange kræfter på – og det kan gøre en verden til forskel, når det kommer til at beskytte din hud mod aldringstegn og andre hudproblemer.

© Copyright 2020 - Cremer.dk