Privatlivspolitik

Find den bedste bodylotion

Bortset fra solbeskyttelse er fugtighedscreme til hele kroppen det vigtigste element i enhver hudplejerutine. Fugtighedscreme mindsker ikke blot hudens vandtab, den beskytter også huden. Men for mange af os stopper hudplejen ved halsen, da vi kun går op i ansigtspleje.

Det er dog vigtigt, at du fokuserer på hele kroppen og indarbejder kropspleje i din hudplejerutine i form af en bodylotion. Din hud er nemlig kroppens største organ, ifølge Sundhed.dk. Og organer har brug for vand.

Uanset om du vælger en bodylotion med pumpe, uden pumpe, i et glas eller lignende, er du garanteret, at din hud får masser af fugt og næring. Netdoktor.dk forklarer, at det vigtigste blot er, at du anvender en bodylotion i form af en fugtighedscreme, der holder på fugten i huden.

Alt hvad du bør vide om bodylotion

Når du skal vælge en bodylotion, er det en fordel, at du ved, hvad sådan en creme gør for din krop, og hvorfor du skal bruge den. I det følgende afsnit får du mere information om, hvordan du vælger den bedste bodylotion til dine behov. Vi vil også besvare de oftest stillede spørgsmål om bodylotion.

Hvad er bodylotion, og hvordan virker det?

En bodylotion er en creme beregnet til anvendelse på kroppen. Bodylotions er designet til at mindske vandtabet fra din hud ved at genoprette hudbarrieren og opretholde hudens hydrering. Det er med til at gøre din hud blød.

De fleste bodylotions indeholder varierende mængder af fugtighedsbevarende midler og okklusive ingredienser. Jo mere dehydreret huden er, jo mere har den brug for produkter, der indeholder store mængder af okklusive ingredienser.

  •       Fugtighedscremer (hovedsageligt lavet af vand og en lille mængde olie): De giver øjeblikkelig hydrering.
  •       Okklusive fugtighedscremer (med olie som den vigtigste ingrediens): De bevarer vandet i huden.

Ifølge en publikation fra Harvard Medical School, virker bodylotion, fordi cremen består af vand (som fugter din hud) blandet med fedtstoffer (som bevarer vandet i huden). Det er grunden til, at mange sværger til vaseline. Det er nemlig en fed creme, som er fyldt med fugtbevarende ingredienser.

Hvorfor anbefales det at bruge bodylotion?

Ifølge Infectioncontroltoday.com beskytter huden os mod det til tider barske ydre miljø, regulerer vores kropstemperatur og meget andet.

Huden kan dog miste sin evne til at udføre disse funktioner, når den er kompromitteret eller beskadiget. Mens der er mange årsager, der fører til en beskadiget hud, er en årsag, som du selv kan forebygge, tør hud.

Så hvis din hud er tør eller mindre blød og smidig end normalt, vil en bodylotion eller fugtighedscreme, ifølge et studie publiceret i National Library of Medicine, hurtigt blive din nye bedste ven. Sådan en creme er nemlig en vigtig del i behandlingen af tør hud. Og det er derfor, at bodylotion er essentiel ved hud- og kropspleje.

Bodylotions indeholder også alle de vitaminer, næringsekstrakter, fugtgivende midler m.m., som er mest gavnlige for din hud. Nogle cremer består ligeledes af solbeskyttelse i form af solcreme.

Et tidsskrift publiceret i Clinical Medicine & Research skriver desuden, at bodylotion og fugtighedscreme kan hjælpe med flere hudsygdomme såsom eksem.

Hvilke fordele har bodylotion?

En bodylotion hjælper med at opretholde en sund hud eller genoprette tør og beskadiget hud, hvis du bruger den rigtige slags. Anvendelse af bodylotion er en af de få billige måder, du kan forkæle din hud på regelmæssigt. Men hvilke fordele har disse typer af cremer?

Forbedrer hudens elasticitet og øger hudens vandindhold

Bodylotions indeholder fugtbevarende ingredienser, som øger elasticiteten i huden. Huden mister sin fugt, når den kommer i kontakt med kold vind eller varm sol, så bodylotion holder fugten forseglet i huden. Det hjælper med at reparere hudskader samt opretholde hudens pH-balance.

Samtidigt mener svenske forskere fra Department of Dermatology, at anvendelse af bodylotion og fugtighedscreme fører til et øget vandindhold i huden. Det sikrer, at huden bevarer sin fugt og forbliver stærk og sund.

Regenerering af huden

Anvendelse af bodylotion regelmæssigt om morgenen eller før sengetid accelererer regenerering af hudceller. Ifølge The University of Tennessee Medical Center får bodylotion derfor huden til at forblive ung, da cremen hjælper med at stimulere blodcirkulationen og dannelsen af nye celler.

Bodylotion heler tør og revnet hud

Bodylotion heler krakeleret hud og de tørre områder på kroppen. Har du et specifikt område på din krop, som er ekstra tør, er det værd at påføre bodylotion her. Herved vil du hurtigt kunne mærke en forskel.

Ifølge en undersøgelse, lavet af et forskerhold på Vrije Universiteit Brussel i Belgien, er nogle bodylotions nemlig effektive, når det kommer til lokal hudbehandling i tilfælde af en unormal barrierefunktion eller reparation af en hudbarriere.

Bodylotion giver en sund hud

Hvis du anvender bodylotion på regelmæssig basis, vil din hud forblive sund og glat. Din hud kræver fugt og næring, hvilket bodylotion giver.

Beskytter mod forurening

Specifikke ingredienser i en bodylotion kan skabe en barriere, der forhindrer stoffer og kemikalier i at beskadige din hud.

Eksempelvis fandt en undersøgelse, lavet af Veterans Administration Medical Center i San Francisco, frem til, at bodylotion muligvis kan styrke en svækket hudbarrierefunktion. Dette kan blandt andet gøre huden mindre modtagelig overfor angreb fra skadelige stoffer.

Hvornår skal jeg bruge bodylotion?

Lige så vigtigt som det er at påføre bodylotion korrekt, er det også afgørende, at du påfører den på det rigtige tidspunkt. Der er flere tidspunkter, hvor det især er fordelagtigt at anvende bodylotion, så din hud forbliver fugtet og hydreret.

Efter et bad

Ifølge Mayoclinic.org er det bedst at anvende bodylotion umiddelbart efter, at du har været i bad, mens din hud stadig er fugtig. Dette hjælper med at bevare mest fugt i huden. Varmt vand er nemlig med til at tørre huden ud.

Før du træner

Hvis du løber eller træner udenfor, er det en god idé at forberede din hud på dette, inden du går i gang. Her kan du påføre en let bodylotion på hele kroppen. Hvis vejret er særlig køligt, kan det hjælpe med at reducere den tørhed, der kan opstå, når din træningssession er afsluttet.

Efter barbering

Udover at fjerne uønsket kropsbehåring fjerner barbering også det øverste lag af hudens celler. For at hjælpe med at beskytte den nyligt eksponerede hud mod tørhed samt lindre irritation fra barberbladet bør du anvende en bodylotion efter barbering.

Før sengetid

Fugt trækkes ud af huden, mens du sover. Derfor er det essentielt, at du påfører bodylotion på din krop inden sengetid. Det er især en fordel at holde fødder, knæ og albuer fugtede, da det er svært at påføre bodylotion på disse områder i løbet af dagen.

Under og efter flyrejser

Et lavt kabinetryk og dårlig luft tørrer hurtigt din hud ud under en flyrejse. Påfør en bodylotion eller fugtighedscreme, mens du er i luften og igen, når du når din endelige destination.

Hvilken bodylotion skal jeg vælge?

Bodylotion er en af de vigtigste, men stadig undervurderede måder, du kan passe på din hud. Ikke alene sikrer kropspleje, at du holder din hud sund, men det bremser også almindelige tegn på aldring samt genopbygger den fugt, som er blevet tabt i løbet af dagen.

Men med alle de produkter på markedet, der lover at levere intens fugt og revitalisere huden, hvordan vælger du så den rigtige bodylotion til dig og din hud? Når det kommer til hudplejeprodukter, findes der ikke én bestemt creme, der passer perfekt til alle.

Ifølge Mayoclinic.org er det især vigtigt, at du finder ud af, hvad en bodylotion kan og ikke kan gøre for din hud samt, at du vælger en, som passer til netop dine behov. De forklarer, at du muligvis skal prøve forskellige produkter for at finde den rette creme for dig.

Derudover forklarer Nytimes.com i en artikel, at en flot hud ikke blot er et spørgsmål om genetik. Dine daglige vaner har nemlig en stor indflydelse på, hvad du ser i spejlet. Du kan læse nok så mange produktanmeldelser og producenters anbefalinger. Men da kropspleje og hudpleje er personligt, er det bedst, at du lytter til dig selv og holder øje med, hvordan din hud responderer på det specifikke produkt.

Hvilke ingredienser bør en bodylotion indeholde?

Selvom det er umuligt for den typiske forbruger at kende alle de forskellige ingredienser i en bodylotion, er det stadig vigtigt, at du har en grundlæggende forståelse for, hvad der er i din creme, før du køber den. Denne viden kan også hjælpe dig med at identificere, hvad du ikke kan lide ved din nuværende bodylotion.

En god bodylotion bør, ifølge Harvard Medical School, indeholde ingredienser, der har fugtighedsbevarende, okklusive og blødgørende egenskaber samt lipider. Den rigtige formulering af disse ingredienser vil gavne din hud.

Glycerin (også kendt som glycerol) er den mest populære fugtighedsbevarende ingrediens, som din creme bør indeholde. Andre eksempler på fugtighedsbevarende midler omfatter propylenglycol, sorbitol og butylenglycol.

De okklusive ingredienser bidrager til at opretholde hydreringen ved at forhindre vandet i at fordampe fra hudens overflade. Den mest effektive okklusive ingrediens er petrolatum (eller vaseline), mens andre populære ingredienser omfatter lanolin, mineralsk olie (eller paraffin) m.m.

Ingredienser, der blødgører (hovedsageligt lipider og olier), forbedrer hudens udseende ved udjævning og giver endda også fugt til huden. Der er hundredvis af disse ingredienser, men nogle af de mest almindelige omfatter planteolier, shea-butter og fedtsyrer.

Andre gavnlige ingredienser i bodylotion

Udover de grundlæggende ingredienser vil en velformuleret bodylotion også indeholde en blanding af antioxidanter samt antiinflammatoriske ingredienser. Det er vigtigt, at din bodylotion indeholder ingredienser med disse kvaliteter, hvis du virkelig ønsker at se en forbedring på din hud.

Antioxidanter hjælper med at forhindre for tidlig ældning ved at neutralisere de frie radikaler, som nedbryder hudceller. Samtidigt vil antioxidanter øge din huds evne til at helbrede sig selv og producere kollagen. Disse ingredienser omfatter A-vitamin, C-vitamin og E-vitamin, ekstrakt fra hvid eller grøn te osv.

De antiinflammatoriske ingredienser er også en essentiel del af en god bodylotion, som du aldrig kan få nok af, især hvis du har en sensitiv hud. De støtter hudens helingsproces, og beskytter den mod skader forårsaget af eksterne kilder såsom miljø, sol, forurening eller endda fra andre hudplejeprodukter. Det kan være alt lige fra aloe vera til allantoin, grøn te, drueekstrakt, kamilleekstrakt m.m.

I en undersøgelse lavet af Brooke Army Medical Center i Texas fandt de eksempelvis frem til, at aloe vera er en helende ingrediens.

Undgå ingredienser, der irriterer huden

Selv hvis du ikke har en sensitiv hud, anbefales det stadig, at du undgår bodylotions med ingredienser, der kan irritere huden. Irritation nedbryder nemlig kollagen, som er proteinet i huden, der holder den glat og ungdommelig.

Mens du muligvis elsker at købe en bodylotion med duft, er dette den største årsag til hudirritationer. En ting, at huske på her, er, at produkter mærket “parfurmefri ” ikke nødvendigvis er “duft-fri”.

Andre potentielt skadelige ingredienser omfatter sorbinsyre, citronsyre, benzylalkohol og parabener.

Hvad med solcreme?

Da solskader på din krop vil få dig til at se betydeligt ældre ud, end du er, er det yderst vigtigt at anvende en solcreme med mindst solfaktor 15 hver dag uanset din hudtype. Selvom det kan lyde bekvemt at købe en bodylotion med solbeskyttelse, er disse typer cremer ikke gode for alle.

Jo højere solfaktor din bodylotion har, jo flere af disse ingredienser indeholder den. Det betyder, at der er mindre plads til andre vigtige ingredienser. På trods af at producenten påstår, at det er nok at anvende disse, viser et studie fra the University of Liverpool, at det ikke er nok. I stedet anbefales det, at bruge en solcreme ovenpå din bodylotion.

Kan jeg bruge bodylotion i ansigtet?

Den primære forskel på huden i dit ansigt og på kroppen er tykkelsen. Huden i dit ansigt er nemlig tyndere end på resten af din krop.

Ifølge et forskerhold fra Pennsylvania State University College of Medicine indeholder dit ansigt den højeste koncentration af talgkirtler. Disse kirtler er ansvarlige for at producere olie, hvis mængde kan være afhængig af hormonændringer og miljømæssige forhold. Derfor er dit ansigt langt mere følsomt end din krop.

Ansigtscremer og bodylotions er to separate typer af produkter, hvorfor det er en fordel at anvende en dagcreme og en natcreme i dit ansigt og vælge en bodylotion til resten af din krop. At anvende en bodylotion i dit ansigt kan, ifølge Medicaldaily.com, forårsage uønskede virkninger for personer med fedtet hud eller som er tilbøjelig til at få akne.

Findes der en bodylotion til mænd, og bør mænd bruge den?

Ifølge Specialistdermotology.com finder både mænd og kvinder mange fordele ved at bruge en fugtighedscreme på kroppen. Der er cremer på markedet, der er specifikt lavet til mænd. Dog kan de fleste cremer sagtens anvendes af mænd uden, at det vil forårsage en uønsket virkning på huden.

Da mænd med tiden er begyndt at gå mere op i hudpleje og kropspleje, findes der mange forskellige produkter at vælge mellem. Derfor er det, ligesom for kvinder, vigtigt, at der vælges en bodylotion, som passer optimalt til hudens behov.

Købeguide: Det skal du overveje ved køb af bodylotion

Dag ud og dag ind udsættes din hud for skadelige elementer. Sæbe, sol, vind og varme brusebade. Heldigvis for dig findes der bodylotions, som hjælper din hud med at holde sig sund. Men hvilken en skal du vælge? Her er et par ting, du bør overveje, inden du køber en bodylotion.

Type

Bodylotions fås i forskellige typer. De fås i en rig, cremet tekstur, der giver din hud masser af fugt, men de kan føles lidt fedtede. Sera derimod absorberes i huden med det samme og er perfekt til dig, der ønsker et produkt, som ikke fedter.

Ingredienser

Kig altid på ingredienslisten. Sørg for, at cremen indeholder naturlige ingredienser. Det er ligeledes vigtigt, at cremen, du vælger, er fri for parabener eller andre skadelige ingredienser. De bedste bodylotions er normalt de mest enkle, som ikke indeholder et hav af forskellige ingredienser.

Hudtype

Sørg for at vælge en formulering, der er perfekt til din hudtype. Du bør vælge en bodylotion, der nærer din hud, men den skal også arbejde på en måde, som er velegnet for din hudtype. Og ifølge en artikel fra Businessinsider.com findes der en bodylotion til enhver hudtype.

Hvis din hud er tør, bør du kigge efter en bodylotion, der er ekstra fugtgivende. Har du fedtet hud, så prøv en let lotion og undgå at købe en creme med ingredienser, som tilstopper porerne.

Til en sensitiv hudtype er det en fordel med en bodylotion, som er allergivenlig. Disse lotions er fri for farvestoffer, konserveringsmidler og duftstoffer.

Afprøv altid produktet

Prøv en lille mængde af den specifikke bodylotion på din hånd. Den bør absorbere hurtigt og ikke føles fedtet. Hvis det er første gang, at du bruger denne bodylotion, kan du bede om en prøve først, før du køber den. Hvis der ikke gives prøver ud, bør du købe den mindste størrelse. Herved kan du også se, om der opstår nogle allergiske reaktioner eller hudirritationer.

FAQ: Oftest stillede spørgsmål om bodylotion

Er en dyr bodylotion bedre end en billigere bodylotion?

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i Dermatologic Therapy er en dyrere creme ikke mere effektiv end en billigere creme. Ligegyldigt hvor mange penge du bruger, findes der ingen bodylotions, som udfører mirakler. Når det er sagt, er der en masse rigtig gode billige og dyre bodylotions, der kan hjælpe med at holde din hud godt hydreret, så den virker sundere.

Hvilken bodylotion er den bedste?

Hvad der fungerer godt for en veninde, er måske ikke ideelt for dig. Derfor er det værd at tjekke, hvordan din hud reagerer på forskellige produkter. Ifølge en rapport fra the Department of Skin and S.T.D i Indien er det et spørgsmål om at prøve sig frem, når det kommer til at finde den bedste bodylotion.

Skal jeg bruge bodylotion hver dag?

Da din hud er underlagt forskellige påvirkninger hver dag, er det vigtigt, at du fugter din hud med en bodylotion. Om du skal gøre dette hver dag, kommer meget an på din hud samt, hvad den er blevet udsat for i løbet af en dag.

Hvordan plejer jeg bedst tør hud om vinteren?

For at holde huden hydreret i de kolde vintermåneder, så brug en god bodylotion et par gange om dagen. Ifølge en undersøgelse, publiceret i Clinical and Experimental Dermatology, er bodylotions effektive, når det kommer til tør hud.

Kan min hud blive afhængig af bodylotion?

Huden kan ikke blive afhængig af bodylotion på den samme måde, som en person bliver afhængig af cigaretter. Det der kan ske er, at du vænner dig til, at din hud føles og ser ud på en bestemt måde. Derfor vil du ikke kunne lide, hvordan din hud føles, når du ikke bruger en creme.

Skal jeg kun bruge en bodylotion, hvis jeg går i bad hver dag?

Dette kommer typisk an på dine personlige præferencer. Det er altid en god idé at fugte din hud hver dag, men der er ingen grund til overdreven brug. Det kan nemlig i sidste ende betyde, at de naturligt forekommende stoffer, der holder din hud intakt og hydreret, bliver nedbrudt. Det er derfor vigtigt, at du finder en god balance.

Er alle bodylotions ens?

Alle bodylotions har hver deres formulering og ingredienser, som er beregnet til forskellige hudtyper, problemer og årstider. Du skal derfor ikke blot gå ud fra, at en bodylotion er præcis den samme som en anden.

Køb en god bodylotion og plej kroppen på den mest effektive måde

En god bodylotion er, ifølge Harvard Medical School, grundlaget for en effektiv hudplejerutine. Din hud har brug for daglig næring. En god bodylotion holder ikke kun din hud frisk og blød, men den beskytter også hudens eksterne barriere, hvilket er vigtigt for at opretholde en sund hud.

Fordelene ved at påføre bodylotion på din krop er mange, men det hele kan koges ned til, at du opretholder en velhydreret hud, hvilket resulterer i, at huden vil føles blød og smidig. I dag findes der så mange fantastiske fugtgivende bodylotions på markedet. Der er derfor ingen undskyldning for ikke at købe en bodylotion og inkorporere den i din hudplejerutine.

© Copyright 2020 - Cremer.dk